Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، جلال ملکی در برنامه «سلام تهران» با اشاره به سرد شدن هوا، گفت: همه ساله در مقاطعی که هوا به یک‌باره سرد می‌شود، تلفات و خسارت‌های ناشی از گاز افزایش می‌یابد. متأسفانه آموزش‌های غلط در این حوزه مطرح می‌شود. سال ۸۶ بیشترین تلفات ناشی از مونواکسیدکربن اتفاق افتاد، چرا که به شدت توصیه می‌شد که تمام در و پنجره‌ها را ببندید؛ الان هم می‌گویند در همه جا از نوار و درزگیر استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با اشاره به استفاده از درزگیرها در اماکنی که از شوفاژ یا رادیاتور استفاده می‌کنند، تصریح کرد: درصد بسیاری از شهروندان از وسایل گرمایشی سنتی و مشتعل مانند شومینه، بخاری گازی و یا نفتی استفاده می‌کنند. در این موارد، حتماً باید مسیری برای ورود و خروج هوا وجود داشته باشد. نباید تمام راه‌های ورود هوا را ببندیم؛ حتی باز بودن زیر در و لای پنجره کفایت می‌کند. مدیریت انرژی و سوخت برای ما مهم است، اما به چه قیمت؟ در اماکنی که از وسایل گرمایشی شعله‌دار استفاده می‌شود، ضروی است مسیر تبادل هوا باز نگه داشته شود. در بعضی مواقع، دیده می‌شود در یک خانه ۴۰ متری دو بخاری بزرگ روشن است که به طور حتم، میزان ورودی گرما با خروجی هوا در آنجا یکسان نیست. یکی از اضلاع حریق اکسیژن است؛ اگر اکسیژن در یک محیط کم شود، گاز مونواکسیدکربن بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به تقسیم‌بندی دودکش‌ها به ۲ دسته، گفت: یک دسته از دودکش‌ها که در داخل دیوار استفاده می‌شوند، دودکش‌های سیمانی هستند. هر وسیله شعله‌دار اعم از پکیج و یا آبگرمکن دیواری، حتماً باید یک دودکش از لبه خود تا انتهای پشت‌بام داشته باشد، که یک متر از پشت‌بام بالاتر می‌آید و یک کلاهک اچ بالای آن نصب می‌شود. شهروندان در این بخش دخل و تصرف ندارند و چشم امیدشان به سازنده است که یک منزل خوب به آنها تحویل دهد. متأسفانه در خیلی از موارد می‌بینیم که به جای دودکش سیمانی از دودکش فلزی و یا شکسته استفاده شده است؛ حتی از لوله پلیکا استفاده می‌کنند که به مرور دچار شکستگی می‌شود.

ملکی با بیان اینکه دومین دسته، دودکش‌هایی است که مدیریت‌شان در دست مصرف‌کننده است و پشت بخاری‌ها نصب می‌شوند، توصیه کرد: فقط و فقط از دودکش‌های ورق فلز گالوانیزه یعنی دودکش‌هایی که دهانه آنها در یکدیگر چفت می‌شود، استفاده کنید. این دودکش‌ها حالت فیزیکی مقاوم دارند و خم نمی‌شوند. متأسفانه شهروندان از دودکش‌های فلزی، آلومینیومی و آکاردونی استفاده می‌کنند، که این دودکش‌ها برای اماکنی که می‌خواهند آلاینده‌ها را خارج کنند، اصلاً مناسب نیست. شهروندان هنگام استشمام بوی گاز در وهله اول در و پنجره‌ها را باز کنند و تمام شیرهای گاز را ببندند؛ بعد با یک حوله یا پارچه سفید مرطوب، گاز را از محیط خارج کنند. سازمان آتش‌نشانی هم حتماً در جریان قرار بگیرد. 

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با اشاره به حادثه آتش‌سوزی در بازار گل محلاتی تهران که از استفاده نادرست کپسول گاز نشأت گرفته بود، اظهار داشت: نمونه این اتفاق در منطقه قلعه‌مرغی تهران هم رخ داد. در هر دو مورد، کپسول آورده بودند تا بادکنک باد کنند که این حادثه رخ داد. در چنین مواردی، جان شهروندان و آتش‌نشانان در خطر است؛ البته آتش‌نشانان همواره خطر را می‌پذیرند، اما برای اصلاح آن همه باید پای کار باشند. دوستان شهرداری در منطقه بازارگل می‌گفتند سال‌هاست که به مالکان تذکر می‌دهیم این محوطه را ترک کنند، چون مالکیت آنجا با شهرداری نیست. اتحادیه و نهادهای نظارتی کار خود را درست انجام نمی‌دهند. هر شغلی یک اتحادیه دارد که هر سال جواز کسب را تمدید می‌کند؛ بهتر است اتحادیه‌ها به جای اینکه فقط حقّ تمدید بگیرند، دارا بودن تأییدیه آتش‌نشانی را از شرایط لازم برای تمدید جواز کسب عنوان کنند.

این کارشناس ایمنی درباره جابجایی بازارهای گل تهران نیز گفت: تصمیم برای جابجایی مشاغل در تخصص سازمان آتش‌نشانی نیست، اما بازار گل امام رضا و شهید محلاتی جزو ناایمن‌ترین مراکز تهران در محدوده جغرافیایی خود هستند. بارها کارشناسان سازمان آتش‌نشانی به مالکان اخطار داده‌اند، اما تاکنون اقدام خاصی صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه با وجود تمام سختی‌ها و کاستی‌ها، اگر دوباره قدرت انتخاب داشته باشم، باز هم آتش‌نشانی را انتخاب می‌کنم، گفت: چند سال پیش وضع معیشت آتش‌نشانان و کارمندان بهتر از الان بود. آتش‌نشانان جزو افرادی هستند که هر روز جان خود را در کف دست می‌گیرند؛ منصفانه نیست که خانواده آنان ۲۴ ساعته استرس را تحمل کنند و در آخر ماه، دریافتی آنها جوابگوی زندگی‌شان نباشد. هم اکنون بسیاری از همکاران ما حاشیه‌نشین شدند. امیدواریم که مسئولین یک بازنگری فوری نسبت به دریافتی و معیشت آتش‌نشانان داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تهران آتش نشانی بازار گل حریق سازمان آتش نشانی استفاده می کنند آتش نشانان دودکش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۰۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک افسر روسی، مسئول آموزش رانندگان در تهران قدیم!

در خیابان وحدت اسلامی لابه‌لای ساختمان‌های قدیمی و آجری که این روز‌ها بسیاری از آن‌ها لباس فرسودگی بر تن کردند و حتی بعضی از آن‌ها متروکه هم شده‌اند، تقاطع چهارراه مولوی یک ساختمان با نمای آجربهمنی رنگ و رو رفته قرار دارد که سردر آن یک کاشی آبی رنگ با نام «پرستو» حک شده است.

به گزارش همشهری آنلاین، اینجا یکی نخستین آموزشگاه‌های تعلیم رانندگی شهر تهران است. «سیدعباس حسینی» نویسنده کتاب «این اتولی که من می‌گم» در این باره می‌گوید: «قدیم‌ها برای مردم تکرار واژه و تلفظ کلمه اتومبیل کمی سخت بود. به همین دلیل، اتوموبیل میان مردم به اتول معروف بود. با وضع قوانین راهنمایی و رانندگی برای راندن اتول، ایده راه‌اندازی آموزشگاه تعلیم رانندگی در ذهن یک عده از نظمیه‌چی‌های تهران جان گرفت؛ ایده‌ای که سال ۱۳۱۸ بانی راه‌اندازی آموزشگاه تعلیم رانندگی پرستو شد.»

به گفته حسینی، قبل از راه‌اندازی آموزشگاه پرستو به مدت خیلی کوتاه اوایل ۱۳۰۰ سال آموزشگاهی توسط چند نفر از کارشناسان امور اتومبیل راه‌اندازی شد. بانیان این آموزشگاه عبارت بودند از محمدتقی‌خان مکانیسین، نخستین مکانیک رسمی کشور که از دولت وقت نشان علمی دریافت کرده بود و کارگاه مکانیکی در خیابان چراغ‌برق داشت، مرحوم علی پرستو، نظمیه چی، منصورخان مستوفی، کارشناس اداره نظمیه تهران، علی‌اکبر رحیمی‌پور به‌عنوان مربی و مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی که سرپرستی این گروه را هم برعهده داشت. این گروه ۵ نفره به‌صورت شراکتی آموزشگاه تعلیم رانندگی را دایر کردند که شغل دوم آن‌ها محسوب می‌شد. این آموزشگاه خیلی زود منحل شد.»

این نویسنده در ادامه اضافه می‌کند: «ایران نخستین کشور خاورمیانه بود که پذیرای خودرو شد و به نحوی آموزشگاه پرستو نخستین مرکز تعلیم رانندگی در خاورمیانه هم محسوب می‌شود. چند سال بعد از تعطیلی نخستین آموزشگاه تعلیم رانندگی، مرحوم علی پرستو از افراد صاحب‌منصب نظمیه، بانی آموزشگاه تعلیم رانندگی پرستو در مکان فعلی‌اش می‌شود. این آموزشگاه رانندگی زمانی دفتر چاپ روزنامه بود. وجود ابزار چاپ در همین آموزشگاه امکان چاپ کتاب را هم فراهم می‌کرد. وقتی هم که دفتر روزنامه شد آموزشگاه تعلیم رانندگی و در کنارش تعمیر خودرو و کتاب‌های آموزش تعمیر خودرو هم داخل همین مجموعه چاپ می‌شد. کتاب‌هایی که حتی برای مدتی نایاب شد.» آموزشگاه تعلیم رانندگی پرستو جایی که بسیاری از چهره‌های شاخص شهر تهران و کشور به‌ویژه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایمان گواهینامه گرفتند و به قول قدیمی‌ها اتول‌ران شدند.

دیگر خبرها

  • بازماندگان امام‌زاده ابراهیم چه می‌گویند؟ «تنها ماشین آتش‌نشانی، آب داشت اما راننده نداشت»
  • بزرگان استان قزوین اجازه شایعه سازی برای مدیران را ندهند
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • سه دستگاه ماشین آتش‌نشانی روز دنیا به شهرک شکوهیه تحویل شد
  • عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شکل مستمر رصد می‌شود
  • واژگونی مینی بوس در روستای امیرهنده/ ۱۰ نفر مصدوم شدند
  • مهار حریق در ساختمان ۴ طبقه شهرک پردیسان
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • یک افسر روسی، مسئول آموزش رانندگان در تهران قدیم!
  • مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد بزرگداشت امام خمینی(س): دشمنان امام را نقدهای غیرمنصفانه می‌کنند/ توصیه ما این است که به مناطق محروم بیشتر توجه شود